Panik Atak Sorunu Hayatımızdaki Etkileri

Panik atak aniden gelişen, düzenli olarak duyulan panik veya endişe hissinin etkisi altında kalmış olan bir anksiyete bozukluğudur. Çoğumuzun bildiği üzere belirli zamanlar içerisinde endişe ve panik hissetmek gayet normal bir davranıştır. Panik duyguları genellikle gergin, stresli veya tehlikeli durumlara karşı gelişen doğal bir tepkidir.

Fakat bunun dışında panik atak geçiren bir birey için kaygı, korku, panik ve stres duyguları hem sürekli olarak hem de çoğu zamanlarda belirgin bir sebep olmadan kendini gösterir. Bunun ile birlikte bu sorun ile ilişkili zihinsel bir rahatsızlık durumdur.

Sürekli gerçekleşen panik ataklar neticesinde hasta bu atakların meydana geleceği bekler. Bundan kaynaklanan bir endişe ve panik sırasında ortaya çıkan semptomlardan kaynaklı zarar verme durumu yaşanılabilir.

Panik ile ilgili herhangi bir sorununu varsa mutlaka bir destek almanız gerekmektedir. Panik insanların özel hayatlarını oldukça fazla etkiler. Bu tarz sorunlarınızdan tamamen kurtulmak için Google üzerisinden sitemize ulaşın. Sonrasında gerekli iletişim bilgilerimizden bizlerle iletişime geçin.

Diğer birçok ruhsal hastalıklarda görüldüğü gibi, panik atağın kesin olarak nedeni tam olarak bilinmemektedir. Bunun dışında bu durumun muhtemelen keder veya beyindeki nörotransmitter dengesizliği, yaşamdaki travmatik veya çok stresli bir dönem içerisinde geçme gibi benzeri nedenlerle ilişkili olduğuna inanılmaktadır.

Panik Atak Belirtileri

Panik atak sırasında yaşanılan kaygı duygusuna ek olarak, kişi çeşitli fiziksel ve zihinsel semptomlar ile de karşı karşıya kalır. Üstelik bu belirtilerin belirgin bir sebebi olmamasına rağmen ortaya çıkabilir ve oldukça hızlı bir şekilde kendini belli eder. Bu sorunu yaşayan kişiler için çok korkutucu ve stresli bir durumdur.

Panik atak belirtileri;

  1. Hızlı kalp atışının olması
  2. Kulaklarda çınlama yaşanması
  3. Ağız kuruması
  4. Karşılaşılan mide bulantısı
  5. Nefes alamama
  6. Parmaklarda karıncalanma hissi
  7. Aşırı terleme veya aşırı üşüme
  8. Uyuşma veya iğne batma hissi
  9. Vücuttan kopuk bir şekilde hissetmek
  10. Ani tuvalet gelmesi
  11. Ateş basması
  12. Baş dönmesi
  13. Baygın hissetme
  14. Boğulma hissi

Dehşet hissiyatı ya da ölme korkusu, genel anlamda yaşanılan titreme, göğüs ağrısı gibi belirtileri mevcuttur.

Panik Atak Geçirilirken Ne Yapmalı?

Panik atak geçirirken hasta kesinlikle atak ile savaş mamalıdır. Mümkünse bulunduğunuz yerde kalın. Hareket etmeyin. Olumlu düşünün, huzurlu ve dinlendirici yerlere odaklanın. Atağın geçeceğini kendinize sürekli hatırlatın. Yavaş ama derin nefes alıp verin.

Oylamak için tıklayın
[Toplam: 5 Ortalama: 5]

Yorum yapın

Sohbeti aç
1
Hadi tanışalım.
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabilirim?