Klinik Psikolog Kimdir? Bizler Nasıl Hizmetler Sunar?

Klinik psikolog, tercih etmekte olan bireylerin hem zihinsel hem de duygusal bozukluklar yaşadığı bilinir.  Klinik psikologlar danışanlarının davranışsal yönlerini de inceler. Danışanlarını davranışsal yönüyle de inceleyen klinik psikologlar, genellikle psikoterapötik yöntemleri kullanır.

Klinik psikolojisi, psikoloji dallarından biridir. Psikoloji bir kişinin ruh sağlığını, duygusal, psikolojik ve fizyolojik durumunu, sosyal ve davranışsal hareketlerini incelemek ile yükümlüdür. Klinik psikolojisinde ise teorik olarak incelenen bu konular, pratikte hastalar için tedavi yöntemleri durumuna getirilir. Bu tedavileri hazırlayan kişilere klinik psikolog denir.

Sizlerin özel hayatını ve sağlığını tehdit eden her türlü psikolojik sıkıntılar için bizlere danışabilirsiniz. Bedeninizin sağlığı kadar, ruh sağlıda bir o kadar önemli bir unsurdur. Ruh sağlığınızın iyileştirilmesi için, Google üzerisinde sitemize giriş sağlayın ve ardından gerekli iletişim bilgileri ile bizlere ulaşın.

Klinik Psikolog İlgilendiği Alanlar

Klinik psikologların ilgilendiği alanlar oldukça fazladır. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse;

  1. Online Psikolog
  2. Çocuk Psikolojisi
  3. Aile Terapisi
  4. Çift Terapisi
  5. Cinsel Terapi
  6. Panik Atak Terapisi
  7. Öfke Kontrol Terapisi

Bu alanlara pek çok örnek dahil edilebilir. Klinik psikolojinin ilgilendiği alanlara örnek olarak şunları verebiliriz; psikolojik, duygusal veya davranışsal problemleri tanımlamak.

Gerekli psikolojik testlerle hastanın tutum, davranış ve yeteneklerini değerlendirme. Psikolojik, duygusal veya davranış bozukluklarının teşhisi ve sorunun teşhis edilmesi sonrasında davranış değişikliği programları tasarlama.

Her hasta için bireysel terapi veya tedavi tasarlamak. Ardından geliştirme ve uygulama. Tedavileri planlama işlemini yönlendirmek. Düzenli gerçekleşen terapi seansları gibi pek çok ilgilendiği alan mevcuttur.

Klinik psikolog çocuk dönemindeki bozuklukları veya sorunları giderir. Ergenlik dönemindeki bozukluklar veya sorunlara tedavi uygular.  Rahatsızlıklar veya duygu durum sorunlarını ortadan kaldırır.

Anksiyete bozuklukları veya belirtilerine, bireysel olarak gerekli tedavi yöntemleri uygular. Kişilik bozuklukları bulunan hastaların bu sorunlarını giderir. Çoğu insanda uyku problemi gözükür. Uyku problemlerinin tedavisini klinik psikolog yapar.

Yeme bozuklukları bulunan kişilerin iyileşme durumunu sağlar. Adaptif bozuklukları yok eder. Kişisel duygu bozuklukları ile birlikte cinsel sorunları giderir. Bilişsel bozukluk sorununu uygun tedaviler ile giderir. Uyuşturucu kullanımına bağlı yaşanılan sorunları giderir.

İhmal ve terk edilme durumlarında hastaya gerekli tedavi uygulanır. Kötü muamele görme sonucunfa oluşan durumları düzeltir. Hastalık ve tedavi sonrası dönemde yaşanılan psikolojik süreçt hastaya destek olur.

Hastanın eğitim veya okuma yazma ile ilgili problemlerini aşar. İş ve işsizlikle ilgili doğan psikolojik durumlarda hastanın destekçisi olur. Sosyal çevreyle ilgili yaşanılan problemlerde hastanın iyileşmesini sağlar.

Çocuklukta olumsuz yaşam olaylarıyla ilgili problemleri yok eder. Yetiştirmeyle ilgili diğer problemleri ortadan kaldırır

Klinik Psikolojinin İşlevleri

Klinik psikolojinin işlevleri ise şunlardır;

  • Belirlemek
  • Tanımlamak
  • Tedavi
  • Müdahale
  • Rehabilitasyon
  • danışma veya tavsiye
  • Sağlığı teşvik etmek
  • İzleme
  • Sağlık sistemlerinin kontrolü veya yönetimi gibi işlevleri vardır.

Klinik psikolog farkı nedir?

Psikologlar 4 yıllık mezunlarından oluşmaktadır. Klinik psikolog ise 2 yıllık yüksek lisans sahiplerinden oluşmaktadır.

Klinik psikolog maaşı ne kadar?

Bu soruya kesin bir cevap vermek mümkün olmayacaktır.Bu konu tamamen sizin ne kadar danışanınız, günde kaç seans yaptığınız ve seans ücretlerinizi nasıl belirlediğiniz ile alakalı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Klinik psikolog ne iş yapar?

Klinik psikolog danışanların yaşamlarında oluşan sorunların temellerini zihinsel ve davranışsal olarak sergilediği sorunları iyileştirmek amacıyla hizmet vermektedir.

Oylamak için tıklayın
[Toplam: 7 Ortalama: 4.9]

Yorum yapın

Sohbeti aç
1
Hadi tanışalım.
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabilirim?