Klinik Psikolog Terapiler Ve Çözümler

Klinik psikolog kişilerin hem zihinsel hem de duygusal bozukluklarını incelemektedir. Psikoloji dalı bir kişinin ruh sağlığını, duygusal durumlarını, psikolojik ve fizyolojik durumunu, sosyal ve davranışsal etmenlerini incelemekle yükümlüdür. Klinik psikoloji dalı ise teorik olarak incelenen bu etmenlerin pratikte hastalar için tedavi yöntemleri olarak kabul görülür. Bu tedavileri gerçekleştiren alanında uzman kişilere klinik psikolog denir.

Sizlerde klinik psikolog hizmetinden yararlanmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişime geçmeniz için öncelik olarak Google üzerisinden sitemize giriş sağlamanız gerekmektedir. Daha sonrasında gerekli iletişim bilgilerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Klinik Psikologların Terapileri

Klinik psikologların işlevi ise, insanların refahını teşvik etmeyi sağlamaktır. Bu yönde klinik psikologlar sıkı bir eğitimden geçer. Klinik psikologlar araştırma, öğretme, denetim yapma, program geliştirme ve değerlendirme, danışmanlık gibi etmenleri hastalarına sağlar. Mesleki uygulamaların yanı sıra bireylerin, ailelerin, grupların ve kurumların ruh sağlığına katkıda bulunmaktadırlar.  Sizlere hangi terapiler ile destek sağlanır?

  • Online psikolog
  • Online terapi
  • Aile terapisi
  • Çift terapisi
  • Psikolog randevu
  • Psikolojik Danışmanlık ve Destek
  • Panik Atak
  • Öfke kontrol
  • Cinsel terapi
  • Çocuk psikolojisi
  • Bağımlılık terapisi

 

Psikologlar insanların durumları değerlendirilir. İnsan sıkıntılarının belirlenmesini sağlarlar. Kişisel olarak hastalarla ilgilenirler. Sosyal işlev bozukluklarının ve fiziksel etmenlerine bakarlar. Davranışsal, duygusal, sinirsel ve zihinsel süreçlerle ilgilenirler. Bu gibi faktörlerin doğurduğu sorunlar neticesinde bunların nedenlerini ve olası etkilerini belirlemek için klinik psikologlar devreye girer.

Değerlendirme sürecinde hastalar ile bireysel görüşmeler yapılır. Hastaların davranışsal değerlendirmeleri yapılır. Bunun dışında zihinsel yeteneklerin ölçülmesi ve yorumlanmasını sağlar. Bunun ile birlikte hastalarda kalıtsal yatkınlıklar, kişilik özellikleri ve diğer kişisel deneyimlerin yanı sıra hastalıkla ilgili davranışlar da önemli bir unsurdur.

Klinik Psikolog Ve Psikiyatri Arasındaki Fark Nedir?

Psikolog ve psikiyatri arasında fark mevcuttur. Psikiyatri olan kişiler bireylerin duygu, düşünce ve davranışlarında yaşanan sapmaları tanımlar. Bu sapmalara farklı teknikler uygulayarak tedavi eder. Bu şekilde hastalarına yardım eder. Psikiyatri bir tıp disiplini olarak geçer. Bunun dışında psikiyatristler doktor olarak tanımlanır. Özetle ruhsal bozuklukların tanısı, tedavisi ve engellenmesi üzerinde bir çalışma gerçekleştirir.

Klinik psikolog ise psikolojinin bir alt dallarından biridir. Klinik psikologlar 4 yıllık psikoloji lisans eğitimi alırlar. Klinik psikologlar teori ve pratiğin birleştirir. Böylelikle kişinin ruh sağlığını inceler. Bireylerin duygusal yönlerine, psikolojilerine, fizyolojik yapıları, sosyal ve davranışsal etmenlerine bakmaktadırlar. Hatalarının sorunlarını anlar, tanı koyar ve tedavisini gerçekleştirir. Bunlar çok yönlü incelemeler neticesinde gerçekleşir.

Oylamak için tıklayın
[Toplam: 5 Ortalama: 5]

Yorum yapın

Sohbeti aç
1
Hadi tanışalım.
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabilirim?