Panik atak kişilerin yaşadıkları hayat ya da yaşadığı bazı durumlar nedeniyle ortaya çıkan durumlardır. Bu durum kişileri oldukça sıkıntıya sokmaktadır. Kişilerin belirli durumlarda gösterdikleri tepki normalin üstünde bir tepki olur. Herkesin olağan karşıladığı bazı durumları bazı kişiler normalin üstünde karşılayabilirler. Panik kişiler de her türlü şekilde farklılık gösterebilir.
Panik atağı olan kişiler bunun üstesinden gelebilmek için bazen hiçbir şey yapmazlar. Bunun böyle olduğunu kabul ederler ve onunla yaşamaya devam ederler. Oysaki panik atak belirtileri ya da panik atak durumlarında kişiler psikolojik destek alarak bu duruma son verebilir ya da durumu en az seviyeye indirebilirler. Panik atağın özellikle kötü bir zamanda ya da durumla karşılaşan kişiler de oldukça fazla görülmektedir.
Panik Atak Nasıl Olur?
Panik atağın tedavileri terapi yöntemi ile kişilerin kurtulmasına ya da son bulmasına yardımcı olur. Panik olan kişilerin bazı durumlarda fazla tepki verdiği zaman onlara nazikçe yaklaşarak bu duruma sebep olan şeyi ortadan kaldırmak gerekir. En bilinen panik atak tepkileri ise kişilerin karanlıkta duramamaları yalnız kalmamaları yüksek sese karşı aşırı tepki vermeleri kapalı ortamda duramamaları yükseklik korkusu gibi durumlardır.
Bu belirtileri olan kişilere uygun ve nazik bir şekilde davranış göstermek gerekir. Panik atağı olan kişilere o yönden yapılan baskı kişilerin daha fazla panik atak seviyesini artırır ve daha fazla olumsuzluk durumu ortaya çıkarır. Kişilere bu yönleri bakımından hassas bir şekilde davranılmalıdır.
Panik Atak Belirtileri Nelerdir?
Panik atağı olan kişiler hayatlarının bazı dönemlerinde yaşadıkları olumsuzluklar sonucunda bu rahatsızlığın belirtilerini görmeye başlarlar. Bunun farkına varanlar mutlaka bir uzmana danışmalıdır.
Bu belirtileri gören kişiler psikolog randevu oluşturarak erken tedavi yöntemi ile bu durumdan daha az zamanda farklı olaylar yaşamadan kurtulabilirler. Panik atak belirtileri ise şunlardır;
- Terleme ortamı olmadan sebepsizce terleme
- Kalbin hızlı atması çarpıntı kalp sıkışması
- Göğüste ağrı acı
- Nefesin kesilmesi bir anda nefes alamama nefes darlığı olması çok zor bir şekilde nefes alınması
- Vücutta karıncalanma üşütme üşüme gibi vücutta titreme
- Bayılma sersemlik baş dönmesi gibi belirtiler panik atağı en net belirtileridir. Bu belirtileri olan kişiler psikoloğa başvurarak kolay bir şekilde bu durumdan kurtulabilirler.
Bu belirtileri olan kişiler kendilerinde gördükten sonra emin olmak için psikoloğa gitmelidirler. Psikolog gerekli teşhisi koyduktan sonra tedavilere erken bir zaman da başlanmalıdır. Erken başlanan tedavi de erken sonuç alınır ve ilerlemesinin ya da olumsuz bir durum yaşamanın önüne geçilir.
Panik Atağın Tedavi Süreci Nasıl Olmaktadır?
Tedavi süreçleri seanslar halinde yapılır. Bu seansları ertelemeden kişiler her seans zamanına önem vererek devam etmelidir. Gerekli bilgi ve fiyat konusunda detaylı bilgileri ise Beylikdüzü psikolog merkezlerinden alabilirsiniz.